U bent hier: Home   Nieuws   Te Koppele in pilot duurzaamheid- en energiescan
 

Nieuws

Te Koppele in pilot duurzaamheid- en energiescan

Eind 2014 heeft Te Koppele deel genomen aan een pilot project “duurzaamheid- en energiescan” van de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen.


 


In het rapport van de energiescan scoort Te Koppele een mooie uitslag op gebied van energieverbruik t.o.v. vergelijkbare bedrijven. Bij de nieuwbouw van het bedrijfspand in 2000 is al rekening gehouden met het streven naar een laag energieverbruik. O.a. door compartimentering in verschillende temperatuurzone’s en het toepassen van hoogfrequente verlichting. Het vervangen van de T8 tl-verlichting door T5 ecotubes vorig jaar levert nog eens een forse besparing op in elektraverbruik.


In het rapport worden nog diverse kleinere besparingsmogelijkheden weergegeven die veelal praktisch en snel uitvoerbaar zijn. Hieraan wordt inmiddels gewerkt om het resultaat nog verder te verbeteren.Ook qua duurzaamheid heeft Te Koppele de zaken goed op orde. De scan omvat elf aspecten op het gebied van duurzaam ondernemen: van missie/visie tot samenwerken en afvalbeheer. Afval wordt zoveel mogelijk beperkt en gescheiden. Het wagenpark wordt efficiënt ingezet. De papierstroom wordt steeds minder door digitalisering. Relaties met afnemers en leveranciers zijn gebaseerd op samenwerking en continuïteit. Medewerkers worden actief bij zaken betrokken. Etc. Duurzaamheid is verweven in veel aspecten van de onderneming en is een wezenlijk onderdeel van het beleid.


 


Voor meer informatie over de duurzaamheid- en energiescan van de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen zie de bijlage.Bestand: ADV-50190_folder_web_1a.pdf